– Jeg døper deg, Havila Castor

14. november 2022 ble Havila Kystrutens andre skipsstjerne døpt i Ålesund. Se dagen oppsummert i bilder.

Film: Oclin

Film: Oclin

– Jeg døper deg, Havila Castor

14. november 2022 ble Havila Kystrutens andre skipsstjerne døpt i Ålesund. Se dagen oppsummert i bilder.
ENGLISH - DEUTSCH

Det er folksomt på kaia. Lengst framme ser vi kommunikasjonsansvarlig Lasse Vangstein gratulere overstyrmann Arvid Øye med dåpsdagen.

Snart ankommer administrerende direktør Bent Martini. Her ser vi ham hilse på kaptein Truls Bruland.

Aalesunds Ungdomsmusikkorps og Musikklaget Brage har gått sammen om å gi oss en feststemt og helproff musikalsk opplevelse.

Administrerende direktør Bent Martini er den første som taler til folkemengden:

– Havila Castor er, som sine søsterskip, en ledestjerne. Hun var det første skipet som seilte inn Geirangerfjorden helt utslippsfritt og lydløst, og det fire år før myndighetenes krav om utslippsfri skipsfart i verdensarven. Vi beviste da at det er mulig – selv om mange mente at 2026 var altfor tidlig for å lykkes med disse ambisjonene. I dag skal vi være takknemlige. Takknemlige for Sævik-familien og Havila-konsernet som turte å starte den største reiselivssatsingen i Norge på over 30 år. Takknemlige for at de står «last og brast» ved prosjektet, tross en del motvind i oppstarten. Det står det respekt av.

Etterpå benytter Martini anledningen til å takke både myndighetene, alle kystsamfunn fra Bergen i sør til Kirkenes i nord, og til slutt de mange leverandørene og samarbeidspartnerne til Havila Kystruten.

– Disse skipene er bygget hos Tersan-verftet i Tyrkia, men over halvparten av skipet er norskbygd, med systemer for fremdrift, styring, navigasjon og ikke minst interiøret dere opplever om bord. Tusen takk for godt samarbeid og mange gode diskusjoner underveis.

– Til slutt må jeg få takke alle våre fantastiske ansatte på sjø og land som – uansett utfordringer eller tid på døgnet – gjør alt for at vi skal lykkes, avslutter Martini, før han introduserer dagens andre taler...

Styreleder Per Sævik er tydelig rørt da han går på scenen, til stor applaus fra alle de frammøtte.

– Havila Castor er et stjernebilde som lyser for de seilende, og selv om det har vært en relativ frisk nordavind fra alle kanter de fire årene vi har jobbet med disse prosjektene… Med alle de positive tilbakemeldingene som kommer på båtene, på mannskapet, på service og på meny, så må jeg si at jeg ser relativt lys på fremtiden, sier Sævik.

Deretter kommer endelig gudmor – og Per Sæviks barnebarn – Aurora Sævik frem.

– Jeg døper deg «Havila Castor». Må hell og lykke følge deg og mannskapet ditt på alle hav, sier hun, før hun kaster rent fossevann fra Geiranger på skutesiden.

Etterpå får hun mye hyggelig oppmerksomhet, ikke minst fra den stolte farfaren.

– Jeg ble utrolig stolt og glad da farfar spurte om jeg ville være gudmor for Havila Castor, sier Aurora Sævik.

– Vi barnebarna fikk jo lov til å være med å velge navn på kystruteskipene, men jeg hadde aldri sett for meg å stå her i dag. Dette blir et minne for livet.

Fra venstre: Hotellsjef André Aslaksen, maskinsjef Ernst Stenvold, styreleder Per Sævik, gudmor Aurora Sævik, administrerende direktør Bent Martini, kaptein Truls Bruland og overstyrmann Arvid Øye.

Filmen er laget av Oclin.

Filmen er laget av Oclin.

Etter dåpsseremonien, går alle spesielt inviterte gjester om bord i skipet og til restauranten Havrand, der det blir servert lunsj.

Mange får ordet, og det blir overrakt flere gaver. Blant annet får gudmor med seg et fysisk minne fra den store dagen.

Her ser vi kommunikasjonsansvarlig Lasse Vangstein intervjue kaptein Truls Bruland om hvordan det er å være kaptein på Havila Castor.

Engin Oktay, eier av Tersan-verftet i Tyrkia som har bygget de fire kystrute-skipene, har med seg denne spesielle gaven til Per Sævik.

Lunsjen avsluttes med et nydelig musikalsk innslag av Andrine Berge og Egil Romslo Schistad.

Helt til slutt blir de ansatte i restauranten bedt om å ta en runde rundt i lokalet, slik at alle gjestene kan se hvem de er og gi dem en velfortjent applaus som takk for den velsmakende maten og den gode servicen.

Nevnte vi at det er åpent skip? Faktisk er hele 948 besøkende innom i løpet av dagen. I atriumet serveres det kaffe og kake til alle som vil ha.

Camilla Gulliksen og Frode Hammerseth fra kundesenteret er på plass med noen skikkelig gode tilbud på utvalgte rundreiser.

I Havblikk Bar & Lounge på dekk ni venter mer kake til gudmor og til alle andre som vil smake.

Tusen takk til alle som var med og feire skipsdåpen til Havila Castor sammen med oss!

Varm hilsen fra alle oss i Havila Kystruten.